Bausch + Lombs historie

Bausch + Lomb er en af de ældste, kontinuerligt aktive virksomheder med rødder tilbage til 1853, hvor den tyske immigrant John Jacob Bausch startede en lille optikerforretning i Rochester, New York. Da Bausch havde brug for penge til at drive virksomheden, lånte han 60 dollar af sin gode ven Henry Lomb. Bausch lovede, at hvis virksomheden voksede, ville Lomb blive medejer. På den måde blev partnerskabet etableret.

 

I begyndelsen fremstillede Bausch + Lomb den på det tidspunkt revolutionerende nyhed, brillestel i gummi, og et bredt udvalg af forskellige optiske produkter, som krævede en høj grad af præcision i fremstillingen. I 1903 havde virksomheden fået patent på såvel mikroskoper som kikkerter og endda en kamerablænde, som var baseret på øjets reaktion på lys.

 

En historie fyldt med utvikling

I hele 1900-tallet fortsatte Bausch + Lomb med at udvikle teknikken inden for optiske produkter. Bausch + Lomb fremstillede det første optiske kvalitetsglas, udviklede banebrydende solbriller til militæret under 1. verdenskrig og skabte de linser, som blev anvendt i de kameraer, der tog de første satellitbilleder af månen. I 1971 lancerede Bausch + Lomb de første bløde kontaktlinser. Virksomheden er stadig en af de største globale leverandører af øjenplejeprodukter.

 

Bausch + Lomb blev børsnoteret i 1937 på New York Stock exchange. I slutningen af 1900-tallet differentierede Bausch + Lomb sin portefølje til også at omfatte bl.a. solbriller, dentalprodukter og hjælpemidler til hørehæmmede. I 2007 købte kapitalfonden Warburg & Pincus Bausch + Lomb, og fra 2013 har Bausch + Lomb været ejet af Bausch Health Companies Inc. Bausch + Lomb er globalt Bausch Health divison for øjensundhed. For yderligere information om Bausch Health se www.bauschhealth.com

 

Selvom produkterne, ejerforholdene og tiderne har forandret sig, er Bausch + Lomb stadig tro mod den tradition for fornyelse, kvalitet og håndværksmæssig kunnen, som blev etableret af John Jacob Bausch og Henry Lomb.

Spørgsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc