Over 40 år? Tid til læselinser

Mange danskere over 40 år anvender læsebriller, når de skal læse.
Det er besværligt – og faktum er, at der findes en betydelig lettere måde at se godt på alle afstande. Her er kontaktlinsen for dig med fokuserings-besvær – en linse der har samme fugtindhold som øjets hornhinde.

Presbyopi kaldes også for gammelmandssyn og er en af de mest almindelige øjenlidelser som findes. Presbyopi indebærer, at man  ser dårligere med alderen, især alt på nært hold. Det kan for eksempel være svært at tyde en sms på mobilen, at kigge i menukortet på restauranten eller at læse en bog.

Problemet opstår almindeligvis efter 40-årsalderen og derfor får de fleste et par læsebriller, som de tager af og på flere gange hver dag. Det sker sågar, at man glemmer dem på sit skrivebord, i sin lomme eller oppe på hovedet. Mange går desuden rundt og ser dårligt, fordi de ikke forstår, at synet er forandret eller nogle gange ikke ”vil føle sig gammel”. I nogle tilfælde har man flere par briller, som man veksler imellem, eksempelvis har man et par i hverdagen og bytter til et andet par, når man læser.

At gå konstant rundt med læsebriller kan være besværligt – især når der findes en kontaktlinse som kan erstatte brillerne. Kontaktlinsen hedder Biotrue ONEday for Presbyopi og er udformet så brugeren skal se godt på nær såvel som mellem- og lang afstand. Kort forklaret bruger øjet forskellige dele af linsen afhængig af, hvilken afstand man vil fokusere på. For at se klart på nært hold bruger øjet den centrale del af linsen, mens den ydre zone på kontaktlinsen hjælper til med at stille skarp på længere afstand.

Teknikken bag kontaktlinser har udviklet sig helt enormt de seneste år, og Biotrue-linsen har f.eks. samme fugtindhold som øjets hornhinde, 78 procent. Det gør, at man får et behageligt syn hele dagen – på alle afstande. Ved at booke en synsprøve hos sin nærmeste optiker, får du chancen for at teste Biotrue ONEday for Presbyopi. Så kan læsebrillerne snart være fortid.

 

Biotrue ONEday er medicinsk udstyr

Spørgsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc