Artelac

(Hypromellos)

Tårer – din bedste ven ved tørre øjne

Yderst på øjet ligger et tyndt væskelag, tårefilmen. Dens opgave er at fugte, beskytte og udjævne øjets yderste lag, så hornhinden kan bryde lyset på den bedst mulige måde. Tårerne indeholder en række forskellige stoffer, som smører og beskytter øjet mod infektioner og udtørring.

Alligevel oplever man af og til, at øjet virker tørt og irriteret. Det kan der være flere årsager til, for eksempel vores indeklima. Bagvedliggende sygdomme kan også forårsage ubehag i øjet.

Artelac øjendråber fungerer som den naturlige tårevæske og smører og fugter øjet. Det er et receptfrit lægemiddel, som lindrer symptomer ved tørre øjne. Dråberne indeholder stoffet hypromellose.

Doseringen er normalt en dråbe i hvert øje efter behov eller efter din læges anbefalinger.

Artelac fås både i en 10 ml dråbeflaske og som endosisbeholdere/pipetter.

Artelac i endosisbeholdere indeholder ikke konserveringsmiddel. Derfor kan de bruges sammen med kontaktlinser. I flasken er der derimod en lille mængde konserveringsmiddel. Hvis du bruger kontaktlinser, skal du tage linserne ud, inden du drypper øjnene med Artelac. Vent mindst 15 minutter, inden du sætter linserne i igen. Hvis du bruger et andet øjenpræparat, skal du vente mindst 5 minutter mellem de forskellige præparater og dryppe med Artelac til sidst.

Vil du vide mere, henviser vi dig til medicin.dk

 

Dato for seneste gennemgang af Produktresumé20.04.2015

Viktiga funktioner och fördelar

Viktiga funktioner och fördelar

  • Skyddar, fuktar och smörjer ögat
  • Finns både som endospipetter och droppflaska
  • Endospipetter är fria från konserveringsmedel
  • Artelac innehåller konserveringsmedlet cetrimid

Spørgsmål?

Online Beratung - form

Online Beratung - page